vineri, 11 ianuarie 2013

Peugeot lanseaza versiunea de serie a SUV-ului 2008

Aflat la granita dintre un hatchback de clasa mica si un crossover compact, Peugeot 2008 este primul SUV de oras din istoria constructorului galic.


 Noul 2008 va vedea lumina zilei in martie, la Geneva, si va contribui la extinderea portofoliului de modele Peugeot cu un crossover de clasa mica, avand la baza platforma tehnica a noului 208. Constructorul francez intra, astfel, in competitie directa cu concurenti extrem de potenti precum Nissan Juke, Opel Mokka si viitorul Ford Ecosport. 2008 este primul model dintr-o serie de masini globale, produse in diverse locatii de pe mapamond, precum Brazilia (Porto Real), China (Wuhan) si, bineinteles, Franta (Mulhouse).


 Cu un stil dinamic, dar minimalist, noul 2008 continua noua filozofie de design Peugeot inaugurata de recent lansatele 208 si 508. In ciuda dimensiunilor sale compacte (lungime 4.16 m, latime 1,74 metri), noul model este totusi mai lung cu 25 mm decat Nissan Juke, reusind sa promita un spatiu interior generos si o pozitie de condus ideala, mai joasa decat intr-un SUV clasic, dar mai inalta decat intr-un hatchback de clasa mica. Tractiunea fata va fi standard, un sistem 4×4 nefiind oferit nici macar optional.


 Vedeta gamei de motorizari va fi o versiune turbo de 110 CP a noului motor de 1,2 litri in trei cilindri. Sub capota micului leu 4×4 vom regasi si binecunoscutele propulsoare diesel de 1,4 si 1,6 litri, oferite si pe 208.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu