vineri, 11 ianuarie 2013

BMW la Salonul Auto de la Detroit 2013

În cadrul Salonului Internaţional Auto de la Detroit (NAIAS), ce va avea loc în perioada 14-27 ianuarie 2013, BMW va prezenta vizitatorilor noi modele pregătite pentru producţia de serie, dar şi o serie de concepte care îmbină tehnologia de avangardă cu noul limbaj de design al mărcii şi strategia de dezvoltare durabilă.

 BMW Concept Seria 4 Coupé  va avea premiera mondială la Detroit şi oferă o avanpremieră a următoarei generaţii a versiunii coupé pentru modelul BMW sport de clasă medie.
 


 Noul BMW Concept Seria 4 Coupé este clar mai mare decât BMW Seria 3 Coupé în privinţa lungimii, a lăţimii şi a ampatamentului, în timp ce linia acoperişului este considerabil mai jos. Datorită acestor proporţii echilibrate perfect, noul BMW Coupé are o prezenţă deosebit de sportivă. Cel mai nou membru al nomenclatorului creat de BMW pe baza tradiţiei deschisă de coupé-urile din BMW Seria 6 şi BMW Seria 8, "4" se evidenţiază prin sportivitatea mai mare, nivelul ridicat de exclusivitate şi o diferenţiere mai clară de gama BMW Seria 3.
Interiorul atractiv denotă un nivel ridicat al luxului de avangardă, cu detalii elaborate şi materiale rafinate care poartă semnătura BMW Individual.


Şi BMW M va prezenta, în premieră la NAIAS 2013 de la Detroit, cea de-a treia versiune de caroserie a modelului sport de înaltă performanţă BMW M6. Noul BMW M6 Gran Coupé reuneşte atributele de performanţă emblematice ale modelelor M cu un design elegant şi fastuos. Plusul de spaţiu de la interiorul acestui Coupé cu patru uşi permite celor doi pasageri din spate să se bucure de un nivel de confort superior.
Potenţialul impresionant al BMW M6 Gran Coupé este vizibil imediat. Particularităţile M cunoscute subliniază - atât la interior, cât şi la exterior - stilul specific al automobilului. De exemplu, echiparea cu piele cu conţinut extins şi scaunele sport M reprezintă tema dominantă a ambianţei luxoase de la interior.
Sub capotă se află un motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 412 kW/560 CP şi atinge un cuplu maxim de 680 Nm. Această putere impresionantă este transferată spre puntea spate printr-o transmisie M, cu dublu ambreiaj şi şapte trepte, cu Drivelogic. Dotarea mai cuprinde un diferenţial M activ pentru puntea spate, şasiu specific M, direcţie hidraulică cu raport variabil şi sistem de frânare cu componente de înaltă performanţă.
Noile dotări exterioare, detalii rafinate la interior, un nou pachet de echipamente şi un nou motor entry-level permit ca BMW Z4 să fie mai atractiv la Detroit. Trei culori noi pentru caroserie sunt disponibile exclusiv cu opţiunea Design Pure Traction, de asemenea o noutate. Totodată, tonurile negre şi portocalii creează un contrast absorbant al culorilor la interior.
Posibilităţi suplimentare de personalizare sunt furnizate de noile jante din aliaj uşor, de 17 sau 18 ţoli, şi de pachetul opţional M Sport. De asemenea, nu trebuie omisă nici apariţia unei noi variante de motorizare. BMW Z4 sDrive18i dispune de un propulsor de 2,0 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 115 kW/156 CP şi care poate fi comandat şi cu transmisie automată cu opt trepte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu